Forsker: At kombinere forskning og klinisk arbejde gør Lene bedre til begge dele
Lene er uddannet fysioterapeut, men arbejder også som forsker. Hun mener, hun bliver en bedre kliniker af at forske og en bedre forsker af at være i klinik.
En vigtig dynamik
"Jeg har altid prioriteret at være i klinikken sideløbende med min forskning. Den dynamik giver mig virkelig mulighed for at have fingrene i bolledejen, og det sætter jeg stor pris på."
Lene har en delt stilling, hvilket betyder, at hun både forsker og arbejder som fysioterapeut. Hun har frihed til selv at strukturere sine dage, så det giver mening for hende.
I øjeblikket er hun i gang med et forskningsprojekt, hvor hun har valgt at blande forskningen med klinik på daglig basis – modsat tidligere, hvor hun har delt det mere op, så den ene dag gik med forskning, mens den næste koncentrerede sig om klinik.
Givende at kombinere klinik og forskning
Forskning er afgørende for, at visionen om længere og bedre liv til flere med psykisk sygdom kan realiseres. At Lene har mulighed for at forske ved siden af sit virke som fysioterapeut gør, at hun får udnyttet sit fulde potentiale på begge fronter.
"Jeg bliver en bedre forsker af at være i klinik, fordi de gode forskningsspørgsmål kommer af nysgerrigheder i det, jeg møder i mit patientarbejde," siger Lene og fortsætter:
"Jeg bliver også en bedre klinker af at være forsker, fordi jeg har en særlig form for systematik i forhold til at vurdere, om patienten fik noget ud af min behandling før og efter. På den måde kan jeg være med til at udvikle klinikken."
Vejen til forskning
Psykiatrien i Region Midtjylland prioriterer forskning højt. For der er brug for mere viden om psykisk sygdom og om, hvordan der bedst muligt kan forebygges, udredes og behandles.
I Psykiatrien kan man forske på fuld tid, i en delt stilling med både forskning og klinisk arbejde, som Lene gør, eller som en integreret del af det kliniske arbejde. Vejen til forskning på fuld tid som karrierevej går typisk gennem en ph.d. – altså en decideret forskningsuddannelse.
Det er også muligt at blive involveret i forskning allerede på eksempelvis medicinstudiet som forskningsårsstuderende.
Patienterne er vigtigst uanset faglighed
Lene har været i Psykiatrien i mere end 30 år. Siden hun blev uddannet fysioterapeut, har hun blandt andet arbejdet som kvalitets- og udviklingskonsulent, været på Region Midtjyllands udviklings- og ledelseskurser og derefter arbejdet som ledende fysioterapeut samt undervist en del, inden hun blev ph.d..
"Jeg er ret videbegærlig i forhold til, hvordan man arbejder med mennesker, der har psykiske lidelser. Det vigtigste for mig er patienterne – og det siger jeg både som forsker og fysioterapeut," forklarer hun og tilføjer:
"Vi skal kunne tilbyde vores patienter så god behandling som muligt, og der er det vigtigt, at vi medregner det kropslige, når vi behandler. Det er jeg meget glad for at kunne bidrage til på flere måder."