Målgruppe
Idet modulet er i Forandringer og læreprocesser, henvender det sig til en bred målgruppe, og er for dig, der f.eks. arbejder som sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, sundhedsplejerske, radiograf, bioanalytiker, diætist, tandplejer, psykomotorisk terapeut eller pædagog, men også til dig som på anden vis arbejder i sundheds- og socialsektoren eller evt. inden for beskæftigelse og karrierevejledning.

Det er for dig, der ønsker at arbejde mennesker i forandringer og læreprocesser, hvad enten det er patienter/borgere, studerende/kursister eller kollegaer. Det kan være i såvel primær sektoren som på hospital, i ambulatorier, botilbud, sundhedscentre eller lignende.

Det kan være for dig, der har brug for videreudvikling som klinisk vejleder eller daglig vejleder, eller som har brug for at igangsætte forandrings- og læreprocesser på arbejdspladsen, måske har du en ressource- eller udviklingsfunktion.


Udbytte og Indhold
På modulet får du indsigt i og kommer til at arbejde med:

  • Læringsteorier og forskellige tilgange til og forståelser af forandringsarbejde
  • Modstand og barriere i forandring og læring
  • Motivation og meningsskabelse i forandringsprocesser
  • Organisatorisk læring
  • Facilitering og stilladsering af forandringsprocesser
  • Aktionslæring og reflekterende team

Læs mere om modulet og tilmeld dig VIA University College

Relaterede kurser

Formidlings- og undervisningspraksis - VIA kursus for kliniske vejledere

Ingen pladser - tilmeld venteliste

Målgruppe
Modulet er relevant for dig der skal undervise, formidle eller vejlede studerende, kursister, kolleger, patienter, borgere eller helt andre. Det kan være at du er sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, sundhedsplejerske, radiograf, bioanalytiker, diætist, tandplejer, bandagist, optometrist, psykomotorisk terapeut eller pædagog, men også til dig som på anden vis arbejder i sundheds- og socialsektoren eller evt. inden for beskæftigelse og karrierevejledning.

Det er for dig, der ønsker at arbejde med formidling og undervisning, hvad enten det er patienter/borgere, studerende/kursister, kollegaer eller andre. Det kan være i såvel primærsektoren som på hospital, i ambulatorier, botilbud, sundhedscentre eller andre steder.

Det kan være for dig, der har brug for videreudvikling som klinisk vejleder eller daglig vejleder, eller som har brug for at styrke din formidlings- og undervisningskompetencer. Måske har du ressource- eller udviklingsfunktion som kræver gode formidlings og undervisningskompetencer.

Udbytte
Når du har gennemført modulet, er du blevet bedre til at planlægge og gennemføre din undervisning, formidling eller vejledning – således at den er rettet til dem du skal undervise.

Du bliver i stand til

  • at være bevidst om din rolle og dit ansvar som underviser – så du kan tage hensigtsmæssige didaktiske valg i forhold til at understøtte den lærendes rolle og ansvar i undervisning og formidling.
  • at anvende pædagogiske teorier og metoder samt reflektere over hvilke muligheder og konsekvenser en given pædagogiske tilgang har i en given situation.
  • at foretage hensigtsmæssige didaktiske valg før under og efter undervisningen/formidling og bevidst om hvornår det kan være fordelagtigt at ”sadle om” så dine deltagerne holdes til ilden.

Læs mere om modulet og tilmeld dig VIA University College

fysisk

Klinisk vejleder 2: Klinisk vejledning og praktisk rådgivning for erfarne kliniske vejledere - VIA kursus for kliniske vejledere

Ingen pladser - tilmeld venteliste

Målgruppe
Klinisk vejleder 2 er for dig, der har taget Klinisk vejleder 1, og som allerede er uddannet klinisk vejleder.

Du kan være sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf, bioanalytiker, diætist, psykomotorisk terapeut, jordemoder, sundhedsplejerske, tandplejer og andre, som arbejder som klinisk vejleder (såvel for studerende, kursister som kolleger) og som allerede har taget forløbet Klinisk vejleder 1 i sundhedsfaglige professioner.

Indhold
På forløbet Klinisk vejleder 2 kommer du til at arbejde med forskellige perspektiver, teorier og metoder inden for vejledning, som bygger ovenpå dine erfaringer fra praksis.

Du får indsigt i og arbejder med:

  • Motivation i vejledning
  • Praktiske vejlednings- og kommunikationskompetencer
  • Stilladsering som didaktisk greb i planlægningen af uddannelsesforløb
  • Tendenser for den unge generationen under uddannelse

Læs mere om modulet og tilmeld dig VIA University College

fysisk

Supervision, coaching og mentorskab - VIA kursus for kliniske vejledere

Ingen pladser - tilmeld venteliste

Målgruppe
Modulet henvender sig til dig, der er professionel indenfor det sundhedsfaglige, det pædagogiske, socialfaglige eller ledelsesfaglige felt, og som har ansvar for og/eller interesse i at understøtte faglige udviklingsprocesser igennem supervisionsforløb.

Du arbejder fx som sygeplejerske, sundhedsplejerske, bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemoder, radiograf, klinisk diætist, socialrådgiver, pædagog, lærer eller andre beslægtede fagområder. Eller måske arbejder du som mentor, coach, koordinator eller leder?

Indhold
Forløbet tager afsæt i systemisk supervision og har fokus på at udvikle din forståelse af supervisorrollen og de dynamikker, der opstår i supervisionssamtalen. Gennem praktiske øvelser og teoretisk viden om systemisk supervision bliver du bedre rustet til at støtte andre i deres faglige udvikling. Tilmeld dig nu og styrk dine kompetencer som professionel supervisor. OBS! Modulet samlæses med modulet ”Individuel supervision” fra Den Sociale Diplomuddannelse.

Du får indsigt i grundlæggende teorier og metoder inden for supervision på et systemisk grundlag, som direkte omsættes til praksis gennem øvelser og træning i supervision, således at du bliver rustet til at kunne gennemføre individuelle samtaler.

Du arbejder med:

  • Tilgange til supervision på individniveau
  • Rammesætning af individuelle samtaler med afsæt i individuel supervision
  • Den professionelles rolle og position som supervisor, coach eller mentor
    Facilitering af individuelle supervisionsprocesser
  • Individuel supervision som faglige lærings- og refleksionsrum
  • Øvelser i og træning af individuel supervision
  • Den teoretiske del kombineres med øvelser og en hel træningsdag i supervisionssamtalen, hvor vi har særligt fokus på at træne supervisorrollen og omsætte undervisningens teoretiske aspekter til praktiske kommunikationsfærdigheder i samtaleprocessen.

Læs mere om modulet og tilmeld dig VIA University College

fysisk