Konsulentuddannelsen - tidl. chefkonsulentuddannelsen
Konsulentuddannelsen ( tidl. chefkonsulentuddannelse) henvender sig til dig, der er fagligt stærk inden for dit arbejdsområde. Måske sidder du tit for bordenden i arbejdet med projekter og forandringsprocesser, eller måske drømmer du om at gøre det. Måske udfører du faglig ledelse og procesledelse uden at have et formelt ledelsesansvar.
Konsulentuddannelsen er på Master-niveau i samarbejde med Djøf og Copenhagen Business School
Målgruppe
Uddannelsen er målrettet medarbejdere, som gennem erfaring og lang anciennitet har opnået en høj grad af specialisering og kompleksitet i opgavevaretagelsen. Det kan være medarbejdere, der er ansat som chefkonsulenter, specialkonsulenter eller anden nøglefunktion i organisationen uden formelt ledelsesansvar. Kurset er kun for ansatte i Region Midt
Adgangskravene til Chefkonsulentuddannelsen er uddannelsesmæssigt de samme som for kandidatuddannelser. Du skal således have gennemført en af følgende adgangsgivende uddannelser:
• Bachelor- eller professionsbacheloruddannelse
• Kandidatuddannelse
• En anden relevant dansk eller udenlandsk videregående uddannelse på mindst samme niveau som en af ovenstående uddannelser.
Derudover skal du have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse.
UDDANNELSEN KORT
Chefkonsulentuddannelsen forløber over 14 undervisningsdage/3 moduler med én samlet eksamen til slut. Derudover er der imellem modul 1 og 2 individuel stemmetræning, hvor hver deltager får 2 x 1 time.
På ’Konsulentuddannelsen’ styrker du din gennemslagskraft og din evne til at skabe værdi i rollen som uformel nøgleaktør. Du får en solid organisatorisk og strategisk indsigt og en dybere forståelse af din rolle og dine handlemuligheder som chefkonsulent, og du får en værktøjskasse og træning, der forstærker din strategiske kommunikation og din personlige gennemslagskraft.
Temaer for uddannelsen:
- Forandringsledelse
- Facilitering
- Strategisk ledelse
- Personlig udvikling og samarbejde
- Strategisk kommunikation
- Personlig gennemslagskraft
Det får du:
- organisatorisk tæft, så du kan navigere i komplekse organisatoriske kontekster
- større bevidsthed om din rolle som uformel nøgleaktør
- indsigt og værktøjer, som øger dit procesblik, din handlekraft og din personlige gennemslagskraft
- træning i at facilitere relationelle processer i mindre og større grupper
- viden til at skabe læring, udvikling og fornyelse i organisatoriske sammenhænge
- overblik over typer af strategi og strategiprocesser
- handlekraft til at omsætte strategi til handling
- en værktøjskasse og træning i strategisk kommunikation og retoriske virkemidler
- indsigt og træning, som øger din personlige gennemslagskraft
- et løft i kvaliteten af dine faglige og procesorienterede bidrag som handlekraftig medspiller.
Læringsmål:
Du vil gennem uddannelsen opnå og blive bedømt på følgende:
- Forståelseskraft: din forståelse af de teorier, redskaber og metoder, som uddannelsen præsenterer, og især de centrale begreber.
- Transformationskraft/udførelseskraft: dine evner til at omsætte forståelsen af teorier, redskaber og metoder til konkret analyse (iagttagelseskraft) og forslag til handling (handlekraft). Du demonstrerer løbende færdigheder, som du tilegner dig via uddannelsen.
- Refleksionskraft: dine evner til at skifte og vælge mellem teoretiske perspektiver, redskaber, metoder og dine færdigheder og din evne til at reflektere over, hvordan et tilvalg samtidig er et fravalg.
Uddannelsens form:
En særlig styrke ved Chefkonsulentuddannelsen er at ny forskningsbaseret teori bliver knyttet sammen med øvelser i at praktisere uformelt lederskab, at agere i egen organisation og at ekspe-rimentere med egen rolle og nye metoder og tilgange. Med andre ord får deltagerne erfaring med at anvende deres nye kompetencer i praksis allerede mens de går på uddannelsen.
Undervisningen er bygget op af en række elementer, der udspringer af aktionslæringens tre rum, som illustrereret nedenfor:
Moduler og eksamen
Modul 1:Forandringsledelse (5 dage + 2 individuelle timer med stemmetræning)
På uddannelsens første modul får du teorier og metoder til at iagttage, analysere og reflektere, når du leder organisatoriske forandringsprocesser og udviklingsprojekter under samfundsmæssige forandringer. Du lærer at initiere, lede og gennemføre forandringsprocesser i egen organisation med henblik på udvikling og fornyelse og får forskellige perspektiver på chefkonsulentens rolle i en organisation. Du får indsigt i dine personlige præferencer, når du interagerer med andre.
Mellem modul 1 og 2 vil der være individuel stemmetræning med Lisbeth Holdt Jørgensen. Hver deltager får 2 x 1 time med Lisbeth.
Modul 2: Ledelse og facilitering. (4 dage)
På modulet styrker du din faglige ballast, og du lærer at gribe processuelle opgaver an ud fra forskellige vinkler. Du bliver trænet i at skelne form fra indhold og bruge den viden til at facilitere bedre processer. Ved at forstå de organisatoriske behov og bruge involvering aktivt styrker du din gennemslagskraft i organisationen.
Modul 3: Strategisk budskabstræning og strategisk ledelse.( 5 dage plus eksamen)
På modul 3 får du indblik og træning i strategisk ledelse og kommunikation, der er afgørende for, at du kan lykkes som chefkonsulent. Det kan være svært at drive processer, projekter og forandringer uden formel ledelse. På modulet bliver din værktøjskasse tanket op med strategisk kommunikation, så du kan sætte retning, rådgive effektivt og skabe følgeskab.
De sidste tre dage fokuserer på strategisk ledelse. Her bliver dine og holdets erfaringer inddraget i diskussioner om strategiske beslutninger, styringsværktøjer og -koncepter samt strategiprocesser.
Eksamen
Uddannelsen afsluttes med en eksamen i et samlet eksamensmodul. Modulet hedder ’Forandringsledelse, Strategisk kommunikation og Personlig gennemslagskraft’ og tæller 15 ECTS-point. Eksamen udgør en mundtlig online-eksamen med udgangspunkt i en skriftlig opgave på 12-15 sider. Eksamen varetages af CBS. Der gives en samlet karakter og bedømmelsen er således en helhedsbedømmelse af den mundtlige og skriftlige præstation. Prøven bedømmes efter 7-trins-skalen med intern censur.
Uddannelsen giver deltagerne mulighed for at søge merit, som de kan bruge på andre masteruddannelser.
Arbejdsform
Undervisningen veksler mellem oplæg, diskussion og øvelser.
Undervisere
|
Sverri Hammer - Modul 1: Forandringsledelse Sverri en erfaren underviser af både chefkonsulenter og ledere og er en anerkendt lærebogsfor-fatter. Han har en baggrund som leder i den offentlige sektor, heraf seks år som rektor. Sverri er Lektor i offentlig ledelse, ph.d. og partner i konsulentfirmaet Moblilize Strategy Consulting.
|
|
Lisbeth Holdt Jørgensen - individuel stemmetræning Som Skuespiller var Lisbeth i en årrække tilknyttet Det Kongelige Teater. Siden var hun mange-årig voice coach på Det Kongelige Teater og fast underviser på Det Kongelige Ledelsesakademi. Hun er selvstændig voice coach og underviser i totalkommunikation hos bl.a. Danske Bank og NCC. Lisbeth er udover at være underviser og skuespiller, Cand.mag. i audiologopædi og retorik.
|
||
Tine Hessner - Modul 2: Ledelse og facilitering |
||
|
Anne Katrine Lund - Modul 3: Strategisk budskabstræning og strategisk ledelse Anne Katrine er strategisk kommunikationsrådgiver for mange af landets store offentlige og pri-vate organisationer, og hun har hjulpet alt fra Folketinget til Justitsministeriet, Banedanmark, Mærsk og Novo Nordisk. Hun hjælper med at skabe retning, sammenhæng og engagement ved at analysere, rådgive og ikke mindst træne ledere og rådgivere til at lykkes endnu bedre. Hun un-derviser også på universiteter og DMJX og er forfatter til mange bøger; den seneste om ’Strate-gisk kommunikation i praksis’, Samfundslitteratur 2023. |
|
|
Steffen Löfvall - Modul 3: Strategisk budskabstræning og strategisk ledelse Steffen har bred erfaring inden for strategi, organisation og ledelse. Han har arbejdet som underviser, forsker og rådgiver for en række private og offentlige virksomheder. Han er cand.merc. og ph.d. i strategisk ledelse. Udover eksterne lektorater på CBS og ITU er Steffen grundlægger og direktør i konsulentfirmaet Copenhagen Learning.
|
Praktiske oplysninger
Den samlede pris for uddannelsen er 67.400 kr.
Prisen dækker undervisning, eksamen, forplejning og lokale på undervisningsdagene. Dertil kommer udgifter til bøger, som beløber sig til max 4.500 kr. per deltager
OBS! Kursusprisen deles i to rater i 2025-2026 så der i 2025 betales 13.480 kr. og i 2026 betales 53.920 kr.
Sted:
Undervisningen foregår hos Center for Kompetenceudvikling, Olof Palmes Allé 26, 8200 Aarhus N
Region Midtjyllands Koncernuddannelse udbyder KONSULENTUDDANNELSEN ( tidl. chefkonsulentuddannelse) for special- og chefkonsulenter og andre med særlige opgaver i samarbejde med DJØF's Kurser og Uddannelser samt CBS
Koncernuddannelse er en fællesbetegnelse for uddannelser, kurser, workshops og skræddersyede kurser til medarbejdere med administrative opgaver fx i regionshuse og hospitalsadministrationer i Region Midt.
Se også vores hjemmeside for flere kurser: https://intranet.rm.dk/personale/uddannelse-og-kurser/
Tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristen og forudsættes godkendt af ledelsen
By | Dato | Tid | Sted | Tilmeldingsfrist | Ledige Pladser | |
---|---|---|---|---|---|---|
Aarhus N |
03.11.2025 04.11.2025 03.12.2025 13.01.2026 14.01.2026 26.01.2026 27.01.2026 28.01.2026 16.02.2026 17.02.2026 18.02.2026 04.03.2026 05.03.2026 23.03.2026 24.03.2026 28.04.2026 19.05.2026 25.08.2026 15.09.2026 06.10.2026 03.11.2026 18.11.2026 19.11.2026 |
09.00 09.00 09.00 09.00 09.00 08.00 08.00 08.00 08.00 08.00 08.00 09.00 09.00 09.00 09.00 09.00 09.00 09.00 09.00 09.00 00.00 00.00 00.00 |
Center for Kompetenceudvikling, Regionshuset Aarhus, OPA 26 | 10.09.2025 | 9 / 17 |