Målgruppe:
Denne workshop henvender sig til nye funktionsledere og  nye afdelingsledere i Psykiatrien. Ledere, der har brug for et brush up inden for dette emne, kan også tilmelde sig.

Denne workshop afholdes samme dag som Ledelse af patientsikkerhed og kvalitetsarbejde, du kan med fordel tilmelde dig begge kurser. 
Er du tilmeldt begge workshops, vil der blive serveret en sandwich til frokost.

Formål:
Workshoppen har fokus på, hvordan vi kan arbejde med implementering af hospitalsbesluttede indsatser, samt hvordan vi samarbejder om at følge op på værdiskabelsen. I workhoppen vil deltagerne blive introduceret for transformationshjulet, som er et fælles hjælpeværktøj/dialogredskab i Psykiatrien. Transformationshjulet hjælper os med at komme hele vejen rundt ift., hvad der har betydning, for at en forandring kan lykkes og forankres, samt hvad der typisk går galt i implementerings- og forandringsprocesser. 

Indhold
Workshoppen vil indledes med en kort introduktion til Robust Psykiatri, herunder formålet, samt de hospitalsbaserede indsatser, som der arbejdes med både i regi af Robust Psykiatri, men også på andre områder.

Derefter er der en introduktion til transformationshjulet og hvordan man kan bruge det i sit arbejde som leder af implementerings-/forandringsprocesser. Afslutningsvis afprøves transformationshjulet i fællesskab ift. en konkret besluttet hospitalsbaseret indsats.

 

Undervisere
Elisabeth Brix Westergaard.

 


By Dato Tid Sted Tilmeldingsfrist Ledige Pladser
Aarhus N 21.11.2024
12.00
AUH Psykiatrien 17.11.2024 13 / 20
Viborg 22.05.2025
12.00
Regionshuset Viborg 18.05.2025 18 / 20

Relaterede kurser

Ledelse af patientsikkerhed og kvalitetsarbejde

Ledige pladser

Målgruppe:
Denne workshop henvender sig til nye funktionsledere og  nye afdelingsledere i Psykiatrien. Ledere, der har brug for et brush up inden for dette emne, kan også tilmelde sig.

Denne workshop afholdes samme dag som Ledelse af implementerings- og forandringsprocesser, du kan med fordel tilmelde dig begge kurser. 
Er du tilmeldt begge workshops, vil der blive serveret en sandwich til frokost. 

Formål:
Denne workshop er en del af Psykiatriens koncepter for onboarding af hhv. nye funktionsledere og nye afdelingsledere. I denne workshop vil du få grundlæggende viden om funktionsledernes rolle og opgaver inden for patientsikkerhed og kvalitetsarbejde i psykiatrien.

Indhold
På denne workshop kommer vi rundt om begrebet kvalitet med fokus på ledelse af kvalitet. Den første del af workshoppen drejer sig om psykiatriens kvalitetsorganisering og -system, hvor du får overblik over dine opgaver og ansvar i det daglige kvalitets- og patientsikkerhedsarbejde. Du får bl.a. viden om, hvordan Psykiatrien arbejder med patientsikkerhed og med læring af utilsigtede hændelser (UTH). Et andet tema er psykiatriens dokumentstyringsmodel, som indeholder en række dokumenter som beskriver psykiatriens fremgangsmåder og god klinisk praksis . Hvad kan du bruge e-dok til? Hvad er din opgave? 

Anden del handler om patient- og pårørendeinddragelse. Hvordan kan du arbejde aktivt med inddragelse i din klinik? Hvilken værdi har inddragelse? Hvordan kan EN AF OS hjælpe dig med at blive klogere på din klinik og løfte kvaliteten i din klinik?

Til sidst vil vi se på den faglige kvalitet. Her vil du blive introduceret til det nye partnerskab om forebyggelse af tvang og arbejdet med de kliniske kvalitetsdatabaser. Hvordan kan du følge udviklingen i den faglige kvalitet i din klinik? Her bliver du introduceret til nogle af mulighederne i BI-portalen, herunder early-warning-lister og monitoreringsdata, som du kan abonnere på så du får data på en mail når du vil have dem.

Der vil løbende være dialoger og videndeling på workshoppen om, hvordan kvalitetsarbejdet kan organiseres lokalt og om, hvordan ledelse kan understøtte en kvalitetskultur.

Undervisere:
Anne Foged Christensen, Risikomanager, Psykiatristaben.
Henrik Løwe Christiansen, Specialkonsulent, Psykiatristaben.

Hjemmeopgave:
Inden du deltager i workshoppen, vil vi bede dig om at undersøge, hvordan arbejdet med patientsikkerhed og kvalitet er organiseret i dit afsnit/klinik.

  • Hvilke nøglepersoner er der i dit afsnit ift. kvalitetsarbejde/faglig kvalitet f.eks. UTH nøgleperson, kvalitetsnøgleperson, udviklingssygeplejerske, kvalitetskoordinator, særlige faglige nøglepersoner mm.
  • Hvad fungerer godt i jeres nuværende organisering? Hvad fungerer ikke så godt?
  • Hvordan holder I styr på de kvalitetsindsatser, I arbejder med, holder I f.eks. tavlemøder?
  • Hvad fungerer godt i jeres nuværende organisering? Hvad fungerer ikke så godt?

fysisk