Et godt læringsmiljø bidrager til at skabe trivsel og tilknytning på arbejdspladsen. Det kan bidrage til at gøre arbejdet i sundhedsvæsenet attraktivt for både nye og erfarne kolleger. Og det kan øge kvaliteten i vores arbejde, når der skabes rum for læring og videndeling.

Men hvad betyder læringsmiljø i din kontekst, og hvordan kan du bidrage til, at I har et godt læringsmiljø? Kom og bliv inspireret på denne kursusdag!

Målgruppe
Alle med interesse for at forstå betydningen af et godt læringsmiljø i deres afdeling eller organisation med henblik på at påvirke og udvikle det; medarbejdere, vejledere, undervisere, uddannelsesansvarlige og andre.


Formål
At få teoretisk og praktisk afsæt for at kunne bidrage til at skabe eller forbedre læringskulturen i egen afdeling/organisation.


Mål

  • At du opnår viden om læringsmiljø/-kultur
    - hvad der skaber læringskultur
    - hvordan den påvirkes
  • At du opnår forståelse af, hvordan læring overføres til praksis og bidrager til organisatorisk læring
  • At du år værktøjer til at analysere læringsmiljø med henblik på at skabe bedre læringsmiljøer i praksis

 Indhold 

  • Organisatorisk læring
  • Transfer af læring
  • Kultur
  • Ledelse og samarbejde omkring læring
  • Psykologisk sikkerhed

Metode
Undervisningen tager udgangspunkt i deltagernes praksiseksempler og vil være en vekselvirkning mellem præsentation, dialog, gruppeøvelser og deltagernes aktive input.

 

Undervisere
Marianne Behrens Jessen
Konsulent, Aarhus Universitetshospital


Forberedelse
Inden kursusdagen bedes du sende et par linjer om en udfordring, du oplever i dit læringsmiljø; eksempelvis med selv at lære, få viden/dele viden med andre eller lærendes udfordringer i at lære/dele læring.


Prisen inkluderer morgenkaffe og eftermiddagskaffe med brød samt en frokostsandwich.


Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb, og vi forbeholder os ret til at opkræve det fulde kursusgebyr.

Relaterede kurser

Facilitering i undervisning og formidling

Ledige pladser

Hvordan kan du involvere deltagerne i læringsprocessen og inddrage deres viden og erfaring?

Formål
At udvikle dine kompetencer som faciliterende underviser, så du kan undervise og formidle mere deltager- og procesorienteret og styre indhold, proces og form frem mod målet – læringsudbyttet.

  • Du vil få viden om facilitering og den faciliterende undervisers rolle
  • Du vil få metoder med hjem, som du kan gøre brug af ved din næste undervisning ift. deltagerinvolvering og involverende læringsprocesser
  • Du vil få viden og ideer til at tackle udfordringer og dilemmaer 

Målgruppe
Alle, der har eller skal undervise grupper.

Indhold
God facilitering kræver, at du har en værktøjskasse, der bakker op om det faglige indhold, og at du har viden om, hvornår du skal trække hvilke metoder op ad kassen, så du skaber værdi og mening for deltagerne. Du bliver præsenteret for involverende læreprocesser, som du arbejder med på kurset.  

Der arbejdes med at sætte rammen, styre en forsamling, styre spørgsmål, facilitere gruppearbejde og at etablere læringsfællesskaber.

Der bliver mulighed for at drøfte udfordringer og dilemmaer i undervisning og dermed refleksioner over underviserens rolle i disse situationer.

Forberedelse
Obligatorisk litteratur – bør læses på forhånd:

Ib Ravn; Den Faciliterende underviser. Kapitel 3. At åbne ballet.  (litteratur bliver tilgængelig sammen med velkomstbrev).

Underviser
Helle Østergaard, underviser og chefkonsulent

Kurset supplerer Planlægning af undervisning, som fokuserer på forberedelse og planlægning af undervisning - se link: Planlægning af undervisning (dette kursus udbydes først igen i efteråret 2025), men kurserne kan tilgås enkeltvis og uafhængigt af hinanden.

Prisen inkluderer morgenkaffe og eftermiddagskaffe med brød samt en frokostsandwich.

 

Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb, og vi forbeholder os ret til at opkræve det fulde kursusgebyr.

fysisk